yangın kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Binanın karıninden süfliya dosdoğru inen betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok kesif karşılaşılan yangın merdivenleridir.

Bununla yan yana, yangın merdiveni fiyatlarını etkileyen diğer bir faktör bile kullanılan malzeme ve kalitedir. Yangın merdiveni sistemleri ekseriya çelik yahut allıküminyum gibi dayanıklı malzemelerden

Sonunda imalattan kullanıma kadar geçen sürecin sonucunda insanoğluı katkısızlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış evet.

Tabii ve alışılagelen olan yanan bir binaya girmemektir. Ancak karıneride zikıymet bir varlığını unutan kişilerin bir enstantane adrenalin ile girmeye çdüzenışması daha önlem allıkınmamış binalarda yangın kapısının bu özelliği ile engellenmesini sağlamlamaktır.

Yangına Dayanıklı Baplar ile dayalı her detaya bileğindiğimiz tasarmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi birliksına tıklayarak erişebilirsiniz.

Malzeme: Yangın baplarında çoğu kez çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan mukavemetlidir.

Asayiş: Müstacel çıkışa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına sahip olmamalıdır. Ivedi Yangın Merdiveni Kapısı durumlarda bapların her an boş olması insanların çıkışını kolaylaştırır.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yerinde binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalı, kolay ve hariçya doğru açılmalıdır.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması sağlanabilir.

Kullanılan kapı fitili bağırsakin yaman sızdırmazlık şarkaı yoksa daha ekonomik kapı fitili kullanılarak elan adi üretim sağlamlanabilir.

     Yangın Kapısı insanların, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Boşaltma Süresini Kısaltma: Kapıların bir binada var olma sebeplerinin başında evgin durumlarda tahliye süresini kısaltma meselelevi gelir.

Bu merdivenler, binaların dış cephesine yahut iç mekanlarına monte edilebilir ve bir yangın yerinde hızlı ve emin bir şekilde kaçış sağlar.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda muayyen bir süre ısı ve şule geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın baplarının 4 işlevi[değkârtir

Report this wiki page